2012. október 27., szombat

Hősnők viadala 2012



Tris

Innen ismerheted: Veronica Roth: A beavatott

Először feltűnt: Veronica Roth: A beavatott

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Andie @ Könyvek háborúja...

Miért szavazzatok rá?

 Tris nagyon erős karakter. Vékony, szőke és rágja a körmét. Egy olyan társadalomban él, ahol az emberek öt csoportra vannak osztva jellemző erkölcsi tulajdonságaik alapján. Tartozhatnak az Önfeláldozók, a Bátrak, a Műveltek, a Barátságosak és az Őszinték csoportjába. Tris az Önfeláldozóak csoportjában nőtt fel a családjával. Amikor 16 éves lett, rájött, hogy ő Különböző, és egyik csoportba sem tartozik. Választania kell, hogy melyik csoportba akar tartozni és ő a Bátrakat választja.

 "… ráeszmélek, hogy a döntés akár egyszerű is lehet. Nagyfokú önzetlenségre lesz szükség ahhoz, hogy az Önfeláldozókat válasszam, vagy nagy merészségre ahhoz, hogy a Bátrak mellett döntsek, és talán az, hogy az egyik helyett a másikat választom, bizonyítani fogja, hogy tartozom valahová."

 Trisben benne van az együttérzés, és kiáll a beavatott társaiért, ha azokat bántalmazzák. Bátor és okos, és olyan tűz rejlik benne, amitől sosem adja fel, bármilyen tesztnek is vetik alá a Bátrak Csoportjában.
Tudja kontrollálni az érzelmeit. Mérete miatt sokan alábecsülik. Emelt fővel néz szembe a félelmeivel. Egy igazi hősnő. Nincs semmilyen különleges képessége, de más, mint a többiek.

 Beatrice Prior "Tris" azért egy igazi hősnő, mert kimutatja, hogy mennyire együtt érző, önzetlen és bátor a Csoportja előtt, amikor a helyzet úgy kívánja.Úgy gondolom, hogy Tris éppen olyan nagyszerű, mint a többi versenyző, de mégis kiemelkedik a tömegből, azzal, ahogy megbirkózik azzal a sok mindennel, ami a Csoportjában, családjában történik, és amikor találkozik Négyessel. Szerez néhány tetkót is, amíg a Csoportjában van.

 „A Csoport mindenek felett" elv sokszor feljött a könyvben. Trisnek meg kellett hoznia egy nehéz döntést és síneken „síelni” és szembe kellett néznie félelmeivel. Ő irányított miközben jó pár gátlástalan emberrel nézett szembe.

 "A papám azt szokta mondani, hogy olykor az a legjobb módja a segítségnyújtásnak, ha egyszerűen csak ott vagyunk az illető közelében."

ITT lehet szavazni rá. A szavazáshoz nem szükséges regisztrálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése